Milyen ízek voltak 50-100 éve Györkönyben? Erre ad választ és ízelítőt új programunk, a SvábTÁLentum.
A pincefalu 5 állomásán tradicionális sváb ételekkel ismerkedhetnek meg az idelátogatók, mint például a Sauermilchkrepl vagy a Filzli, mind olyan fogások, melyek egykor a györkönyi svábok mindennapjainak részei voltak, de mára szinte feledésbe merültek.
Az ételekhez kínált borok a mai ízléshez igazodva egészítik ki az autentikus élményt.
A sétáló borvacsora után a zene is kettősséget kínál. A Bergländer zenekar a hagyományos sváb repertoárt hozza el, a Die Lausbube zenekar pedig tradicionális hangszereléssel dolgozza fel a közelmúlt és napjaink slágereit, így minden generáció megtalálhatja a neki tetsző dallamokat.
A SvábTÁLentum tehát nemcsak egy kulináris időutazás, hanem egy igazi közösségi élmény is, mely megidézi Györköny múltját és jelenét. A program 16:00 órakor indul. A jegycsomagot a Wein&Speiz Fogadónál lehet átvenni 15 órától.